aanstekers

Aanstekers: al tientallen jaren een handig voorwerp

Op welke dag en door wie er voor het eerst een soort van aansteker is gemaakt is helaas niet meer te achterhalen. Wel is bekend dat dit tijdens de Eerste Wereldoorlog geweest moet zijn, alweer meer dan honderd jaar geleden dus. Later in de vorige eeuw, in de decennia dat het roken van sigaretten zonder meer modieus en hip was, maakten aanstekers een prominent deel uit van het straatbeeld. Nu is dat met de afnemende populariteit van sigaretten wel iets veranderd, maar toch: aanstekers zijn op zichzelf nog altijd zeer geliefd. Het zijn natuurlijk ook gewoon heel handige dingetjes, dat valt niet te ontkennen. Ben je daarvan nog niet overtuigd, dan ben je dat vast wel na het lezen van de volgende alinea. 

aanstekers

Waarom zou je altijd een aansteker op zak moeten hebben?

Om de volgende redenen is een aansteker uiterst handig en zou je er dus eigenlijk altijd eentje bij je moeten hebben:

  • Voor het ontsteken van het gasfornuis is en blijft een aansteker altijd nodig.
  • Wanneer je huis kaarsjes wilt aansteken.
  • Wanneer je naar een concert gaat en gevoelige nummers doen hun intrede. Een aansteker geeft dan nog altijd meer effect dan een smartphone.
  • Bij een concert kunnen situaties zoals bovenstaande het ijs doen breken, maar dat geldt natuurlijk ook elders in het openbare leven, in die zin dat jij altijd iemand een ‘vuurtje’ kunt aanbieden met je aansteker op zak.
  • Om licht te maken in donkere ruimtes. Vergis je niet, je kunt altijd eens in zo’n situatie verzeild raken. Ook kan altijd de stroom een keer uitvallen.
  • Om, als onverhoopt de flessenopener kwijt of in gebruik is, bierflesjes te kunnen openmaken.
  • En tenslotte natuurlijk voor het aansteken van sigaretten of sigaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *