Alles wat je moet weten over verschillende soorten gordijnen

Als je gordijnen in je huis gaat plaatsen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Om de juiste keuze te kunnen maken is het handig om verschillende wensen mee te laten wegen. Hier staan een aantal zaken op een rij die je kunnen helpen bij het kiezen van de goede gordijnen.

Welke soort gordijnen passen het beste bij mijn wensen

Er zijn veel verschillende soorten gordijnen. Zo heb je normale gordijnen, maar bijvoorbeeld ook plisségordijnen of vouwgordijnen. Vervolgens zijn deze gordijnsoorten ook op te knippen in verschillende soorten. Je kunt namelijk nog kiezen voor inbetweens, vitrage of zonwerend. Dit heeft allemaal te maken met de lichtdoorlatendheid wanneer de gordijnen dicht zijn. Als je gordijnen wilt voor de privacy dan kan het fijn zijn als ze nog wel veel licht doorlaten. Als je je gordijnen juist hebt om licht tegen te houden, kun je beter gaan voor een zonwerende optie. 

Plisségordijnen en vouwgordijnen zitten tussen je kozijn in. Dit kan met bijvoorbeeld kinderen of dieren erg fijn zijn. Je kunt er namelijk een stuk minder makkelijk aan trekken of in bijten. Katten willen ook nog wel eens in de gordijnen klimmen, wanneer de gordijnen tussen een kozijn zitten gebeurt dit minder snel. 

Hoe zorg je ervoor dat je gordijnen passen?

Als je gordijnen hebt gekocht is het belangrijk dat ze ook passen op de plek waar je ze wilt hangen. Als je traditionele lange gordijnen hebt gekocht is het best makkelijk om ze op maat te maken. Dit zou je zelf kunnen doen, maar er zijn ook veel kledingmakers die dit voor je willen doen. 

Als je voor een ander soort gordijn gaat is het belangrijk dat deze precies tussen je kozijn past. Daarom is het handig om dit al te laten doen door het bedrijf waar je ze aanschaft. Je koopt dan direct vouwgordijnen op maat. Gordijnen op maat kan je zowel in de winkel als via een webshop aanschaffen.

Voor welk materiaal van gordijnen moet ik kiezen

Je zult zien dat er erg veel mogelijke materialen zijn voor gordijnen. Als je die gaat uitkiezen zijn er een aantal kwaliteitseisen waar je je keuze op kunt baseren. Het materiaal dat je kiest zal veel invloed hebben op de sfeer die je gordijnen uitstralen en daarmee toevoegen aan je huis.

Ook is de kleur die je voor je gordijnen kiest erg belangrijk. Als je gaat voor een hele opvallende kleur zal de aandacht gelijk naar je gordijnen gaan. Wanneer dit niet is wat je wilt kun je beter gaan voor een rustige kleur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *