Beeldschermen: we kunnen niet meer zonder

Het is fijn dat er internet is, daar ben ik zelf heel eerlijk in. Om veel mensen te kunnen bereiken met wat je bezig houdt of om iets onder de aandacht te brengen is het heel handig dat er sociale media is.

Maar net als bij gamen ligt ook het gevaar op de loer dat je er aan verslaafd raakt. Of zoals vroeger gezegd werd als je te lang televisie keer: “pas maar op dat je geen vierkante ogen krijgt”.

Vooral niets willen missen

Kun je geen moment zonder je telefoon, en kijk je wat er gebeurt op de sociale media zodra je maar even tijd hebt? Misschien kom je daardoor in een vicieuze cirkel van onrust, schuldgevoel en depressieve gevoelens. Om dat patroon te doorbreken kunnen Bach bloesem remedies jou helpen. Bijvoorbeeld om niet meer toe geven aan de prikkel om je telefoon te grijpen.

Straling van telefoons en elektrische velden

Altijd maar naar dat schermpje turen is natuurlijk ook niet goed voor de gezondheid. Zowel geestelijk als lichamelijk gaat het klachten geven. Dat komt vooral door de straling van mobiele telefoons en elektrische velden.

Veel mensen die daar gevoelig voor zijn, merken het effect van die stralingen. Dat geeft veel spanning in je lichaam. Bach bloesem remedies kunnen ook hierbij helpen met een combinatie die ervoor zorgt dat de elektrische spanning door het lichaam wordt losgelaten.

Sociale media: we hoeven ook niet zonder

En toch blijft het leuk, die sociale media. Het is maar net hoe je er zelf mee omgaat. Zorg ervoor dat je niet te lang achter een scherm zit. Er zijn niet voor niets richtlijnen voor opgesteld! 

Neem de tijd om af met oefeningen voor je nek en schouders te doen. Ook al krijg je geen vierkante ogen, je kunt wel last krijgen van digitale vermoeidheid. Geef je ogen afwisseling door af en toe naar iets anders te kijken dan naar je scherm. Een ergo coach kan jou daarin allerlei tips geven als je er zelf niet uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *