Borsten en zwangerschap

Ik heb mijn borsten altijd wel oké gevonden. Een goede B-cup heel soms een Ctje. Ze waren zeker niet te groot, maar gelukkig ook niet heel klein. Kleine borsten kunnen je namelijk enorm onzeker maken. Dit heb ik van dichtbij kunnen zien bij twee vriendinnen van mij. Het is super vervelend als je lichaam niet meewerkt op de manier die jij graag zou willen. Het geeft je echt een gevoel van machteloosheid. Ook zij hebben nooit echt de behoefte gehad aan extreem grote borsten, maar als je je borsten kunt vergelijken met niets meer dan een theezakje dan doet dat toch echt wel iets met je. Borsten maken dat je je vrouwelijk voelt. Veel kleding staat nou eenmaal stukken leuker als je een beetje iets van een decolleté terug ziet komen. Bovendien doet die onzekerheid enorm veel met je zelfvertrouwen. Maar goed, even terugkomend op mij. Zoals ik al zei was ik zelf nooit ontevreden met wat ik had. Ik had echter nooit kunnen bedenken dat er zoveel zou veranderen vanaf het moment dat ik zwanger raakte.

Groeiende borsten

Vanaf moment één voelde ik al dat er iets aan de hand was. Mijn borsten werden gevoeliger en op sommige plaatsen zelfs licht pijnlijk. Ik had het gevoel alsof ze té strak in hun vel zaten. Zelfs het aantrekken van een kledingstuk kon al echt pijnlijk zijn. Niet lang daarna merkte ik dat ze ook daadwerkelijk begonnen te groeien en al snel paste ik mijn bh’s niet meer. Gedurende het hele eerste trimester had ik last van pijnlijke borsten. Gelukkig werd de pijn daarna geleidelijk minder, maar het groeien van mijn borsten stopte echter niet. Ik heb me laten vertellen dat het gebruikelijk is dat je richting het einde van je zwangerschap 2 cupmaten gegroeid bent. Nou, die twee cupmaten had ik er halverwege al bij. Ik behoorde uiteindelijk tot de ‘gelukkigen’ die er maar liefst 3 tot 4 cupmaten bij krijgen…

Wat nu?

Gezien het enorme verschil met mijn ‘eigen’ cupmaat, belandde ik in een wereld waar ik totaal geen verstand van had. De winkels waar ik normaal mijn bh’s kocht voldeden niet meer aan mijn wensen. Wel heb ik me daar goed op kunnen laten meten en kreeg ik het advies eens verder te kijken naar zaken gespecialiseerd in grotere maten. Vandaar dat ik mij ben gaan verdiepen in de wereld van de lingerie in grote maten. Mijn zoektocht op internet begon heel simpel: lingerie grote maten. Dit leverde me een overvloed aan websites op die allemaal ‘de beste’ bh’s en dergelijken schenen te verkopen. Na mijn zoektermen iets specifieker geformuleerd te hebben kwam ik al gauw op een website terecht die me wel aan sprak. Naast het feit dat ze grote maten hadden, kwamen deze grote maten ook nog in mooie ontwerpen. Het was even zoeken, maar ik heb toch iets kunnen vinden wat bij me past. Inmiddels zijn mijn borsten een tijdje na de bevalling weer een aantal cupmaten kleiner, maar ze zijn nog steeds niet terug op hun ‘eigen maat’. Al zou ik het stiekem niet erg vinden wanneer ze zo zouden blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *