De beste cadeaus voor kinderen

Het is weer die tijd van het jaar, tijd voor inkopen en inpakken. Voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Maar goed, mensen met kinderen hoef ik daar vaak niet aan te herinneren. Die horen al weken het verlanglijstje van hun kleine, als het niet al langer is. In deze blog zet ik daarom de soorten cadeaus voor je kind op een rijtje. Lees je mee?

Voorbereid voor elke gelegenheid

Het is pas januari, dus de feestdagen lijken nog ver weg. Toch staan er waarschijnlijk nog verjaardagen op de planning en bovendien, je kunt nooit te vroeg beginnen met het inkopen van jouw cadeaus.  Een vroege voorbereiding is hard nodig omdat je anders snel in het gedring komt met levertijden. Nu we in deze tijd leven met maatregelen en beperkingen lopen de levertijden hoog op. Natuurlijk kan je niet té vroeg bestellen, de wensen willen af en toe nog veranderen, maar een goede voorbereiding is het halve werk.

Binnen of buiten

Maar wat moet je dan kopen? Voor je kleine is het belangrijk dat je verantwoord speelgoed aanbiedt. Afhankelijk van wat je kind nodig hebt, kan je kiezen voor materiaal voor binnen of buiten. Vaak gaat dit gepaard met de ontwikkeling van een bepaalde motoriek, de fijne (binnen) of de grove motoriek (buiten). Door te rennen, springen en klimmen ontwikkelen kinderen hun grove motoriek. En door te bouwen en tekenen ontwikkelen ze de fijne motoriek. Maar het gaat nog verder dan dat. Bepaald materiaal motiveert tot samenspel. Dat is ter bevordering van de sociale vaardigheden. Ander materiaal is bedoeld voor alleen spel. Dat is goed voor de onafhankelijkheid en het oplossend vermogen van kinderen.

Goede kwaliteit

Wanneer je spullen koopt, wat die spullen dan ook zijn, wil je dat ze van goede kwaliteit zijn. Veel speelgoed bevat giftig materiaal. Omdat jonge kinderen veel in hun mond stoppen, is het belangrijk om hier goed op te letten. Gelukkig is er hout speelgoed en ook speelgoed van kunststof van goede kwaliteit. Zelf raad ik heel erg het speelgoed van Schleich aan. Niet alleen ziet het er prachtig uit, het maakt ook tal van verhalen mogelijk. Je kan samen spelen met je kind of hem of haar aanmoedigen dit alleen te doen. Het speelgoed van Schleich Farm World is geschikt voor de echte verzamelaar en dierenliefhebber.

Spelenderwijs leren

Kinderen leren en spelen tegelijkertijd en doen dit beiden dus continu. Neem deze feestdagen de tijd om een mooi cadeau uit te kiezen waar je kind plezier van heeft, zowel qua entertainment als voor de ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *