De vele voordelen van een voertuigvolgsysteem

Als je er aan denkt om een GPS voertuigvolgsysteem aan te schaffen dan is het belangrijk om te weten of dat ook daadwerkelijk de investering waard is. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een voertuigvolgsysteem en hoe kan dit systeem je helpen in de dagelijkse bedrijfsvoering?

Voertuigvolgsysteem

Een scherp voertuigvolgsysteem is een systeem waarmee je in een oogopslag jouw wagenpark kunt volgen. Daarbij is het ook mogelijk om het rijgedrag van jouw chauffeurs te monitoren. Door de data die je hieruit verkrijgt mee te nemen in de dagelijkse bedrijfsvoering kun je er voor zorgen dat de routes en de snelheden die gereden worden efficiënter worden benut. Op termijn zou dat een besparing kunnen opleveren van jouw brandstofkosten, maar ook op de onderhoudskosten van jouw wagenpark. Een scherp voertuigvolgsysteem werkt via een GPS-verbinding. Deze verbinding komt tot stand via verschillende satellieten. Daardoor kan er exact worden gekeken waar jouw voertuig rijdt en welke route je moet volgen om op de plaats van bestemming te komen.

GPS-tracking data

Door te kiezen voor een scherp voertuigvolgsysteem ben je in staat om jouw wagenpark uitstekend te monitoren. Dat kun je doen doordat er gebruik wordt gemaakt van GPS tracking data. Deze data traceert continu waar jouw voertuigen zich bevinden. Het maakt daarbij ook niet uit of het ene voertuig in Nederland en het andere voertuig ergens anders in Europa rijdt. Door middel van deze date kun je bepaald rijgedrag ontdekken die anders onopgemerkt zou blijven. Je kunt daarbij denken aan het overschrijden van de snelheidslimiet, hard remmen of optrekken waar dat niet nodig is en het lang stationair laten draaien van de motor. Deze factoren kunnen stuk voor stuk invloed hebben op de levensduur en de onderhoudskosten van jouw voertuigen. Met deze data kun je dus sturen op bepaald rijgedrag en zo onnodige kosten voorkomen

Geofencing

Met het gebruik van geofencing in het scherp voertuigvolgsysteem kun je monitoren of jouw voertuigen binnen de juiste route blijven. Dat heeft met name te maken met een stuk beveiliging van jouw wagenpark. In sommige gebieden is de kans helaas groter dat jouw voertuig en chauffeur de dupe worden van een overval waarbij er gedwongen wordt om het voertuig naar een andere locatie te brengen. Met de optie van een geofencing kun je direct zien als een voertuig buiten de route omgaat zonder dat daar een verklaarbare reden voor is.

Data verzamelen

Met het aanschaffen van een scherp voertuigvolgsysteem schaf je ook een schat aan extra data aan. Het systeem verzamelt namelijk ook gegevens over brandstofverbruik, diagnostische foutcodes van de motor en de kilometerstanden. Met deze data kun je aan de slag om nog efficiënter te werk te gaan en kosten te kunnen besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *