Drie dankbare beroepen om uit te voeren

Uiteindelijk wordt er van iedereen verwacht dat je, na het afronden van je school, gaat werken. Wat voor werk je gaat doen, mag je helemaal zelf weten. De een wil vooral veel geld gaan verdienen, de ander wil vooral wat voor een ander betekenen. Er zijn veel beroepen waarvan mensen zeggen dat het een dankbaar beroep is, omdat je veel voor een ander kan doen. Dergelijke beroepen vind je in deze lijst.

Zorgmedewerker

Van verpleegkundige tot chirurg, elk beroep in de zorg is een dankbaar beroep. Je bent er voor mensen waarvan je de meest kwetsbare kant ziet. Soms voer je ook levensreddende handelingen uit. De verantwoordelijkheid is groot, maar de dankbaarheid van je pati├źnten is vaak nog groter. Zowel op psychisch als lichamelijk vlak kunnen zorgmedewerkers veel voor een ander betekenen.

Uitvaartondernemer

Dit beroep is ongetwijfeld een beroep wat niet voor iedereen is weggelegd. Er komen veel emoties bij kijken, omdat je altijd te maken hebt met overleden mensen. Je komt bij mensen thuis die een dierbare zijn verloren. Deze mensen zitten vaak hoog in hun emotie en als uitvaartondernemer moet je daar afstand van kunnen houden. Wel is het een dankbaar beroep, omdat je mensen een mooi een waardig afscheid kan geven. Bij het organiseren van een uitvaart in Utrecht breng je mensen naar hun laatste rustplaats en de nabestaanden steun je daarbij. Dat is wat het beroep zo dankbaar maakt. 

Politieagent

De maatschappij verschilt af en toe van mening over dit beroep, maar over het algemeen kan je zeggen dat een politieagent een dankbaar beroep heeft. Als agent draag je bij aan de veiligheid van de gehele maatschappij. Het zogenaamde boeven vangen is wat je het leukste vind om te doen. Door criminelen van de straat te houden, zorg je ervoor dat een ander weer veilig over straat kan. Daarnaast ben je ook betrokken bij het geven van eerste hulp, bijvoorbeeld door een reanimatie te starten na een ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *