Fitness banken

Een fitness bank wordt veel gebruikt voor krachtoefeningen, het wordt ook wel een halter bank genoemd. In iedere sportschool zijn ze wel aanwezig. Met deze banken kunt u makkelijker in de juiste houding zitten bij het uitvoeren van een bepaalde oefening en er kunnen veel verschillende spiergroepen mee getraind worden. Een halter bank is ideaal voor o.a. een home gym, sportcentra, groepslessen, fitness clubs, fysiotherapie en revalidatiecentra.

Welke soorten fitness banken zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten fitness banken: een vlakke halter bank en een verstelbare halter bank. Op een vlakke halter bank kunt u alleen plat op uw rug liggen (deze kunt u niet verstellen). Een verstelbare halter bank heeft een verstelbare zitting en rugleuning. De verstelbare bank kunt u in stellen in verschillende hoeken en daarom is deze soort ook goed te gebruiken voor verschillende soorten oefeningen. De verstelbare halter bank is een stuk veelzijdiger dan de vlakke halter bank, omdat je de bank in verschillende hoeken kunt zetten. Er zijn niet alleen verschillende soorten banken, maar ze zijn ook beschikbaar in verschillende merken.

Welke spiergroepen kun je trainen met een fitness bank?

U hebt bij verschillende soorten krachtoefeningen een halter bank nodig. Zoals de bij de incline bench row, bench dips en bicep curls. Bij de meeste oefeningen die u doet op de halter bank heeft u nog andere fitness materialen nodig. Denk bijvoorbeeld aan dumbells, een kettlebell en fitness elastieken. Halter banken kunnen gebruikt worden voor het trainen van de volgende spiergroepen:

  • Borstspieren
  • Biceps
  • Triceps
  • Rugspieren
  • Buikspieren
  • Beenspieren

Slot

Vrijwel alle spiergroepen kunt u trainen op een fitness bank. Als u wilt starten met krachttraining is een fitness bank dus erg praktisch om aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *