Gevolgen van de coronacrisis

Inmiddels leven we alweer bijna een jaar met corona in ons midden. Het leven voor die tijd, vol met feestjes en sociale activiteiten, is haast niet meer voor te stellen hoe dat was. We kunnen inmiddels wel spreken van een heuse crisis en de impact op ieders leven is enorm. Kinderen kunnen niet meer naar school en er zijn meerdere ondernemers die op omvallen staan. De gevolgen zijn enorm en het is maar de vraag hoe we hier uit gaan komen met ons allen.

Sluiting van de scholen

Sinds het begin van de coronacrisis hebben de kinderen al meer dan twee maanden thuis gezeten van school. Het begrip thuisonderwijs is volledig ingeburgerd in onze vocabulaire. Zowel voor de kinderen als voor de ouders heeft dit een enorme impact gehad. Kinderen lopen een leerachterstand op omdat leerkrachten niet continu kunnen helpen. Online is dat toch lastiger vorm te geven. Daarnaast missen kinderen het contact met klasgenootjes en leeftijdsgenootjes. Daardoor missen ze op sociaal gebied ook veel ontwikkeling en lopen ze ook daar een achterstand op.

Huwelijken

Thuiswerken en thuisonderwijs is de norm geworden in deze tijd. Doordat iedereen zoveel mogelijk thuis moet werken, zitten partners meer op elkaars lip dan ooit. Dat dat nadelige gevolgen heeft voor je relatie, is niet te voorkomen. Onze levens zijn over het algemeen niet ingericht op het 24/7 omringd worden door onze partners en kinderen. Nu dit niet anders kan, brengt dat veel spanningen met zich mee. Er is ook niet echt een andere uitlaatklep waar je even terecht kan. Kroegen, bioscopen, theaters en sportscholen, alles zit dicht. Het gevolg is dat er veel scheidingen aangevraagd worden. Wanneer je gaat scheiden, kan je hulp vragen van een mediator. Een mediator helpt je om er goed uit te komen met je (ex-)partner. 

De crisis heeft nu lang genoeg geduurd en er zijn al veel slachtoffers gevallen van corona, zowel direct als indirect. Helaas moeten we er maar mee leren leven en er het beste van maken met elkaar. Er komt een tijd dat alles weer koek en ei is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *