Handige bespaartips voor je bruiloft

Als je wil trouwen en een grote bruiloft wil plannen, moet je al gauw een paar duizend euro neerleggen. Gemiddeld kost een bruiloft zelfs €15.000. Dat is erg veel geld, en vaak moet daar jaren voor gespaard worden, voordat je dat kan bekostigen. Als je graag wil trouwen, maar niet zoveel geld kan of wil uitgeven, zijn er gelukkig ook veel manieren waarop je kan besparen. 

Trouw op een goedkoop moment

Hoeveel geld je voor het trouwen betaalt, is erg afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop je gaat trouwen, en de gemeente waarin je gaat trouwen. Vaak zijn vrijdag, zaterdag en zondag de duurste dagen. Maandagochtend is vaak het goedkoopst. Er is ook vrijwel altijd een tijdstip in de week waarop je zelfs gratis kan trouwen. Het is misschien niet het meest romantische wat je kan doen, maar je bespaart er wel heel veel geld mee. 

Bespaar op de kleding

Trouwkleding is duur, vooral bruidsjurken. Tegenwoordig is het mogelijk om je trouwkleding tweedehands te kopen. Daarmee kan je ook al gauw een paar honderd tot een paar duizend euro mee besparen.  Naast het tweedehands kopen van je trouwkleding, kan je het vaak ook huren voor een dagje. Ook zijn er veel kledingwinkels en -merken die trouwkleding verkopen voor een schappelijke prijs. Het zal dan niet een lange, witte trouwjurk zijn, maar alsnog zijn er dan mooie, stijlvolle opties. 

Organiseer zelf het feest

Als je een feest wil geven op een trouwlocatie inclusief catering, betaal je vaak de hoofdprijs. Vaak is dit de grootste uitgave van een bruiloft. Als je dus echt wil besparen op je bruiloft, kan je dit feest het beste zelf organiseren. Als je een grote tuin hebt, vier het lekker in je eigen tuin. Huur desnoods een zaaltje af en zorg daarbij zelf voor eten en drinken. Dit zal onwijs schelen in het trouwbudget

Geen live muziek

Bij een feest hoort natuurlijk muziek. Een dj of een band inhuren is vaak erg duur. Zonder muziek is een feest niet compleet. Daarom kan je er ook voor kiezen om zelf een afspeellijst te maken en die te laten afspelen. Zo kan je ook nog eens zelf kiezen welke liedjes er allemaal voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *