Zo geef je jullie nieuwe hond een warm welkom! 

Wist je dat alle asiels in Nederland bijna zo goed als leeg zijn? Door de corona kiezen steeds meer mensen ervoor om een hond in huis te halen. Door het vele thuis zitten kunnen we wel een maatje gebruiken en samen met de hond aan de wandelen is natuurlijk veel leuker dan alleen. Krijgen jullie binnenkort ook een hond in huis en willen jullie je nieuwe viervoeter een warm welkom geven? Zorg dan in ieder geval dat je deze dingen alvast in huis haalt.

Wandelen

Het hele idee van het nemen van een hond is natuurlijk dat jullie er lekker op uit kunnen. Een hond dient minimaal vier keer per dag uitgelaten te worden. Hoe ver en hoe lang dit is hangt natuurlijk wel een beetje af van de type hond die je in huis haalt. Grote honden en honden met veel energie hebben over het algemeen een langere wandeling nodig dan kleinere honden of honden die nog erg jong zijn of juist al wat ouder. Ook moet je met een pup vaak veel vaker uit dan vier keer omdat hij of zij nog niet zindelijk is. Tijdens het wandelen moet je natuurlijk zorgen voor een goede halsband en riem. Het liefst zelfs een tuigje zodat je hond er niet uit kan glippen. Daarnaast zit een tuigje over het algemeen ook veel prettiger voor je hond omdat er dan niet teveel aan de nek wordt getrokken.

Slapen

Honden vinden het fijn om een eigen plek in huis te hebben. Een plek waar ze zichzelf kunnen terugtrekken en waar ze kunnen rusten. Een hondenmand of bench is hier het meest geschikt voor. Of je wel of niet voor een bench kiest hangt af van een aantal factoren. Zo kan je bijvoorbeeld een bench nemen als je pup nog niet zindelijk is of voor als je niet wilt dat je hond rondloopt in het huis als je niet thuis bent. Aan een bench zitten voordelen maar ook nadelen. Zorg er in ieder geval voor dat je hond nooit te lang in de bench zit, zeker niet zonder eten en drinken. Kies altijd voor een bench die ruim genoeg is, eventueel zelfs een bench waar de hondenmand in past. Maak de slaapplek van de hond extra aantrekkelijk met kussens, knuffels, dekens en speeltjes.

Eten en drinken

Van al dat wandelen en slapen wordt je hond natuurlijk wel wat hongerig. Een goede voerbak en waterbak zijn dus ook belangrijk. De grote en hoogte hiervan hangen ook weer af van je hond. Heb je een grotere hond, dan kan het fijner zijn als de voerbak en waterbak iets hoger staan. Eet je hond snel of gulzig? Dan kan een anti-schrokbak ook een waardevolle investering zijn. Naast voer is wat lekkers voor je hond ook niet vervelend. Een paar botjes of denta sticks waar hij ’s avonds lekker op kan kauwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *