Maakt een lampenkap verschil?

Als je zo eens rondkijkt in je huis, dan heb je waarschijnlijk niet het idee dat een lampenkap nu echt een belangrijk onderdeel van je interieur is. Zou je deze echter vervangen door een ander exemplaar, dan merk je opeens dat het toch wel degelijk verschil maakt. Niet alleen in de uitstraling van je interieur, een andere lampenkap zorgt er ook voor dat het licht op een andere manier door de ruimte verspreid wordt. En dat maakt meer verschil dan je op het eerste gezicht misschien zou denken! Het is dus zeker iets om bij stil te staan als jij wat in huis wilt gaan veranderen!

Andere lampenkap

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat er iets veranderd moet worden aan het interieur. Je wilt een andere stijl of je wilt andere accenten. Of je vindt je huis er ‘s avonds als het donker is toch niet zo sfeervol uitzien als je zou willen. Dan is een nieuwe lampenkap de moeite van het overwegen waard! Zoals gezegd kan dit een groot verschil maken in stijl, ondanks dat het toch maar een klein deel van je interieur uitmaakt. Er zijn natuurlijk verschillende lampenkappen die je kunt vervangen. Denk aan de staande lampen die je hebt, maar ook aan de hanglamp boven je salontafel of eettafel. Bevestig daar een andere lampenkap aan en je hebt meteen een compleet andere uitstraling! Het heeft natuurlijk helemaal effect als je meerdere kleine dingen in je interieur tegelijk verandert. Kies bijvoorbeeld ook eens voor andere kussentjes op je bank of hang een ander schilderij aan de muur. Dat in combinatie met andere lampenkappen zorgt voor een wereld van verschil. Je hoeft dus echt niet opnieuw te behangen of alles te verven om een andere stijl in huis te bereiken, het vervangen van de lampenkap en het veranderen van een paar andere kleine dingen doet al heel veel!

Verlichting

Bij het uitkiezen van een nieuwe lampenkap let je dus op de stijl ervan, de kleur en het dessin zijn belangrijke aandachtspunten. Maar vergeet ook niet op het model te letten. Een kap die aan de bovenkant en onderkant even wijd is, verspreid het licht op een andere manier dan een model dat naar boven toe taps toeloopt. Ook het materiaal waar de kap van gemaakt is speelt hierbij een rol. Er zijn verschillende materialen waar je uit kunt kiezen, zoals:

  • stof
  • velours
  • hout
  • metaal
  • beton

Stof en velours zullen wat licht doorlaten, terwijl hout, metaal en beton dit natuurlijk niet doen. Ook dat is dus zeker een aandachtspunt op het moment dat jij een nieuwe lampenkap kopen gaat! Nu vraag jij je misschien af: waar kan ik dit eigenlijk kopen? Er zijn niet veel winkels die losse lampenkappen te koop aanbieden, vaak is de voet van de lamp er bij inbegrepen. Bij Eigenstijl Wonen bieden ze echter juist veel keus op dit gebied. Zij bieden kappen in verschillende materialen, modellen, kleuren en dessins waardoor er altijd wel een exemplaar te vinden is dat helemaal past bij wat jij zoekt. Als je een nieuwe lampenkap wilt kopen, dan ga je dus naar Eigenstijl Wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *