Nooit meer een fiets gestolen

Er zijn in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam, meer fietsen dan mensen. Dit is een feit dat vaak aan toeristen verteld wordt. Nederland is een fietsland. We fietsen vanaf jongs af aan ontzettend veel. Naar school, naar de voetbal of tennis, naar werk enzovoorts. Ook wanneer we gaan studeren en op kamers gaan, fietsen we naar de colleges en naar de kroeg. Maar in de grote stad is de realiteit helaas zo dat er ook vaak fietsen worden gestolen. Veel studenten kiezen er dan ook voor om op een oud barrel te rijden. Als deze fiets dan gestolen wordt, kost het in ieder geval niet heel veel geld. Maar dit is natuurlijk niet ideaal. Want als je intensief fietst op een oud barrel valt deze uiteindelijk uit elkaar. Het moet gewoon mogelijk zijn om op een mooie herenfiets of damesfiets rond te fietsen. In dit artikel bespreken we hoe je ervoor zorgt dat je fiets nooit meer gestolen wordt.

Goede gewoonten

Fietsendiefstal preventie begint simpelweg bij goede gewoontes. Als je je fiets wegzet in de stad moet je hem natuurlijk altijd op slot zetten. Maar wanneer je alleen doet met een standaard slot, is de kans nog steeds groot dat de fiets gestolen kan worden. Zorg er altijd voor dat je een hangslot hebt. Ook is consistentie belangrijk. Je kunt al snel nalatig worden om je fiets goed op slot te zetten wanneer je even snel de supermarkt in rent, of een biertje te veel op hebt. Als je consistent je fiets goed op slot doet, is de kans dat deze gestolen wordt al een stuk kleiner.

Verf je fiets in gekke kleuren

Een ander goed idee is om je fiets in gekke kleuren te spuiten. De meeste dieven die fietsen stelen, doen dit zodat ze de fiets kunnen doorverkopen. Maar het wordt een stuk lastiger om een fiets door te verkopen die in allemaal gekke kleuren gespoten is. Want wanneer je fiets in deze kleuren gespoten is, zul je hem sneller op straat herkennen nadat hij is doorverkocht. Dus het combineren van altijd goed je fiets op slot doen en de fiets in een gekke kleur verven kan de kans dat hij ooit gestolen wordt tot bijna nul verkleinen. Op deze manier kun je ook gewoon op een sterke stevige fiets rondrijden in plaats van een oud barrel. Een goede fiets kan tientallen jaren meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *