Tips voor tijdens de renovatie

Een renovatie van je huis kan veel energie kosten. Het resultaat zorgt er echter voor dat je hopelijk weer velen jaren van de woning kan genieten. In deze blog geef ik een aantal tips door de renovatie in jouw woning.

Budget

De twee belangrijkste zaken bij een renovatie zijn tijd en budget. Zodoende is het erg belangrijk om van tevoren hier een goede indicatie voor te maken. Je kan je bij een renovatie beter iets armer rekenen van tevoren dan dat je er tijdens de renovatie achter komt dat je geen geld meer over hebt. Probeer zodoende voorafgaand aan de renovatie bij verschillende partijen informatie te verzamelen over het verwachte prijskaartje.

Planning

Daarnaast is het belangrijk om een ruimere planning te maken dan dat je in eerste instantie zou willen maken. Het komt namelijk altijd voor dat die ene persoon die jij precies nodig hebt een paar dagen, of erger nog een paar weken, niet beschikbaar is. Dit gooit je helen planning overhoop en kan zodoende ook veel stress veroorzaken. Zodoende is het belangrijk om extra speling in je planning te creëren. Een ruime planning is daarnaast ook belangrijk voor je mentale rust. Een renovatie gaat veel ergernis en irritatie opwekken en zodoende zal je na een tijdje ook even een pauze willen. Neem deze pauze en denk niet ‘Hoe harder we doorwerken, hoe eerder we klaar zijn en weer van onze woning kunnen genieten’. Als je namelijk tegen je zin in gaat werken, merk je dat je na de renovatie ook minder kan genieten van het resultaat doordat de irritatie gelinkt is aan de woning. Neem dus rust en plan dit ook van tevoren in.

Materialen

Iets wat ook veel te maken heeft met het budget is de soort vakmannen en de materialen die je wilt gebruiken. Je zult de neiging hebben om hierop te willen besparen, maar soms bespaart het je meer door op dat moment iets meer uit te geven. Probeer voor de kamer die je renoveert te bedenken wat de meest praktische materialen zijn. Ben je bijvoorbeeld de garage of de keuken aan het renoveren? Denk er dan over om een epoxy vloer te laten brengen. Epoxy is een soort hars die na uitharding een waterdichte sterke laag vormt. Op droge en schone materialen is meestal geen primer nodig voordat de epoxy aangebracht word. Epoxy is slijtvast en daarnaast makkelijk te reinigen en vormt zodoende een ideaal materiaal voor vloeren. Ook is een epoxy vloer is verschillende kleuren mogelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *