Verdienen aan je groene handen

Er zijn ontzettend veel mensen voor wie tuinieren een hele leuke hobby is. In de lente en zomer tijdens lekker weer hele dagen in de tuin bezig zijn is fantastisch. Maar voor sommigen gaat het zover dat ze van hun tuinhobby hun werk willen maken. Maar wat zijn precies de carrièremogelijkheden op het gebied van tuinen? Dat is een vraag die we in dit artikel gaan beantwoorden.

Hovenier

Een breed beroep waarmee je constant met tuinen bezig bent is hovenier. Als hovenier kun je verschillende werkzaamheden hebben. Hoveniers worden ingezet voor het aanleggen van tuinen, parken, plantsoenen, sportparken en groenstroken. Ook worden hoveniers ingezet voor het onderhouden hiervan. Het is als hovenier heel goed mogelijk om je in een bepaalde richting te specialiseren. Als je als hovenier zelf tuinen gaat aanleggen dan kun je dit doen aan een zelf opgesteld plan of aan de hand van een plan door een andere professional. Je legt bijvoorbeeld bestrating en terrassen, zet schuttingen neer en ook het aanleggen van een vijver is jouw verantwoordelijkheid. Je bent dus ook in de weer met fysiek zwaarder werk en gebruikt verschillende machines. Als je een eigen bedrijf hebt als hovenier zul je ook in deze machines en wagens willen investeren. Zoek bijvoorbeeld naar een kipper te koop.

Je kunt er ook voor kiezen om voornamelijk met onderhoud bezig te zijn. In dat geval bestaan je werkzaamheden uit gras maaien, planten ontbinden, hagen knippen of bomen en struiken snoeien. Ook het verzetten van planten en het neerzetten van nieuw groen is je werk. Wanneer je als hovenier voornamelijk onderhoud doet is dit fysiek minder zwaar dan het aanleggen van tuinen.

Handel in tuinbenodigdheden

Een andere optie is om een eigen handel in tuinbenodigdheden te beginnen. Dit gaat een stuk verder dan bloempotten en tuinkabouters. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van grind. Zeker in rijkere dorpen zoals wassenaar waar Villa’s met grote tuinen, noem het meer landgoed, liggen kun je er erg goed verdienen aan tuinbenodigdheden. Een handel in tuinbenodigdheden is natuurlijk ontzettend hard werken en je zult ook flink moeten investeren in de benodigde materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *