Waarom het geven van het kerstpakket een goed idee is

De ene werkgever doet er niet echt moeite voor, terwijl ze er bij het andere bedrijf al maanden naar uit kijken. December is traditioneel gezien de periode om je medewerkers even extra in het zonnetje te zetten. Dat kan bijvoorbeeld door het geven van een kerstpakket. Het geven van een kerstpakket is zeker niet verplicht vanuit de werkgever gezien, maar kan wel enkele voordelen met zich mee brengen. Wat zijn de redenen om wel een kerstpakket te geven aan het personeel?

Beloning

Over het algemeen wordt er het hele jaar hard gewerkt. In sommige branches is de decembermaand zelfs de drukste maand van het jaar, omdat je te maken hebt met meerdere feestdagen die in deze maand plaatsvinden. In de supermarktbranche en in de horeca is dit zeker het geval. De medewerkers lopen zeker in die periode de benen onder de kont vandaan. Door ze een kerstpakket te geven, geef je deze medewerkers een extra steuntje in de rug en kan je als werkgever laten blijken dat je hun inzet waardeert. Voor de medewerkers werkt dit extra motiverend om nog even dat stapje extra te zetten. Vooral als je het kerstpakket enigszins persoonlijk maakt, heb je als medewerker wel het gevoel dat je gezien wordt binnen het bedrijf.

Fiscale voordelen

In de zakenwereld gaat het veelal om keihard geld verdienen. Het geven van een kerstpakket is dan weer een extra kostenpost voor de baas, wat voor sommigen een reden is om geen kerstpakket uit te geven. Het voordeel is dat de kerstpakketten van de belasting aftrekbaar is. Daar gelden wel enkele voorwaarden voor. Zo mag het geschenk niet meer kosten dan €227 per ontvanger, exclusief de BTW. Tegenwoordig is de keuze voor verschillende kerstpakketten reuze, en is er in elke prijsklasse genoeg te vinden. Voor de medewerkers is het dus een leuk extraatje na een druk jaar werken, en voor de werkgever is het helemaal niet zo’n grote kostenpost als dat je zou denken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *