Waarom planten op kantoor een goed idee zijn

Je kantoor, daar spendeer je waarschijnlijk heel wat uurtjes per week. Des te leuker is het om van een kantoorruimte een leuke, fijne ruimte te creëren. Daar horen ook wat mooie planten bij. Planten op kantoor kunnen veel waarde toevoegen. Zo verbetert het bijvoorbeeld de luchtkwaliteit en kan het de productiviteit van medewerkers bevorderen. Lees hier waarom planten een goed idee zijn om toe te voegen aan een kantoor.

Er zijn verschillende voordelen te benoemen van planten op kantoor. 

Verbeteren van de luchtkwaliteit

Planten op een kantoor kunnen de kwaliteit van lucht verbeteren. Planten hebben namelijk een zuiverende werking. De planten nemen CO2 open kunnen dit omzetten naar zuurstof. Hierdoor kan de lucht meer zuiver worden en daarnaast aangenamer. Daarbij worden schadelijke stofdeeltjes geneutraliseerd. 

Verbeteren van de productiviteit en de creativiteit

Ook blijkt dat de aanwezigheid van planten kan zorgen voor een hogere productiviteit onder de medewerkers. Daarbij kunnen planten een positieve invloed hebben op de creativiteit en concentratie van mensen. Wetenschappers denken dat dit te maken heeft met het rustgevende effect van planten. Doordat de planten zorgen voor een gezondere lucht kun je je volgens onderzoekers ook beter concentreren. Al met al verhoogt dit het algemeen welzijn op het werk. Groen zorgt voor een ontspannen sfeer wat het niveau van stress doet dalen. Ook zorgen planten op kantoor voor meer sfeer in de kantoor ruimte. Ze creeeren een warm en uitnodigend gevoel voor de medewerkers. 

Minder last van geluid met planten kantoor

Daarbij absorberen planten geluid. Dit hangt natuurlijk wel af van de grootte van de plant. Een klein plantje zal niet hetzelfde doen als een grote plant. De planten zuiveren dus niet alleen de lucht, ze absorberen ook golven van geluid waardoor de akoestiek zal verbeteren.Vooral als een kantoor ruimte harde oppervlakken heeft, denk aan een vloer van steen of beton, dan zijn planten een hele goede aanvulling om geluidsoverlast en galm tegen te kunnen gaan. 

Welke planten zijn geschikt voor kantoor?

Bij Wout.com kun je terecht voor diverse planten. Neem bijvoorbeeld de Strelitzia. Deze plant wordt ook wel een paradijsvogelbloem genoemd. Voor deze plant zijn geen groene vingers nodig, ideaal voor op kantoor dus. De plant vraagt slechts om een keer per week water. Een plekje bij het raam zou deze plant wel kunnen waarderen aangezien hij dan goed gaat bloeien. 

 Al met al zijn planten op kantoor dus een heel goed idee. Het staat leuk, het bevorderd de luchtkwaliteit, creativiteit en productiviteit van medewerkers. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *