Waarom slapen we?

Onze beste wetenschappelijke geesten begrijpen nog steeds niet precies wat we aan het doen zijn tijdens al die uren dat we slapen. We weten dat we dromen tijdens de slaap. We weten dat geheugenconsolidatie plaatsvindt tijdens de slaap. We weten dat spieren en weefsels tijdens de slaap sneller genezen dan wanneer we wakker zijn. Maar wat is het doel van slapen? Waarom slapen en niet een andere bewustzijnsstaat? Zou een andere methode niet productiever zijn dan een groot deel van ons leven wegsluimeren? Hoe zou ons leven zijn als we niet 1/3 van het slapend hoefden door te brengen?

Wat als we geen slaap nodig hadden?

De belangrijkste verandering zou de hoeveelheid tijd zijn die we zouden winnen in ons wakkere leven – denk aan het verhogen van uw productiviteit of creativiteit met 50%. Wat vroeger slechts 16 waakuren waren, wordt nu 24 waakuren. Denk nu eens aan de hele wereldbevolking die hun productiviteit en creativiteit met 50% verhoogt. Het is verbijsterend om te overwegen. Wat zou er anders zijn? Alles.

Slapen en rusten is goed voor je

Ons leven is volledig gepland rond onze natuurlijke slaappatronen, dus als we helemaal geen slaap nodig hadden, zouden onze tijdsstructuren verschuiven . Normale maaltijden zouden verschuiven, normale werkuren zouden veel gevarieerder zijn (en mogelijk langer), bedrijven zouden de klok rond open zijn en we zouden op elk moment van de dag of nacht met vrienden kunnen afspreken.

Het is waarschijnlijk dat we allerlei nieuwe maatschappelijke normen zouden bedenken over welke activiteiten geschikt zijn voor verschillende momenten van de dag/nacht-cyclus en degenen die zich niet aan de normen houden, zouden als rebellen, buitenbeentjes of idioten worden beschouwd. Ben jij op zoek naar verzwaringsdeken voor één of twee personen? Of zelfs voor je kind? Dan kan slaap kalm je hier optimaal in helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *