Waarom tracksuits onmisbaar zijn in jouw kledingkast

Tracksuits zijn de afgelopen jaren immens populair geworden en voor vele mensen een onmisbaar kledingstuk in het dagelijkse (werk-)leven. In dit artikel stellen leggen we je uit waarom de alsmaar toenemende populariteit van de tracksuit hoogstwaarschijnlijk nog niet aan zijn einde is gekomen.

Tracksuits zijn enorm comfortabel

De aangename losse stof van een tracksuit zorgt ervoor dat het zo heerlijk draagt tijdens actieve gelegenheden, op straat of thuis op de bank als je lekker niets hoeft te doen. Niet alleen tijdens het sporten en in het huis zijn tracksuits uitermate comfortabel, maar ook in de winter zijn tracksuits  ideaal. De stof van trainingspakken is namelijk dikker dan een gewone spijkerbroek en laat dus minder lucht door. Daarnaast zitten ze strak rond de taille, polsen en enkels, waardoor er nog minder lucht binnenkomt. Hierdoor gaat er in de winter veel minder lichaamswarmte verloren bij het dragen van een trainingspak dan bij het dragen van een pak of broek.

Tracksuits zijn een fashion statement

Met een constant veranderende wereld, evalueren evenals onze denkbeelden over wat wij in het dagelijks leven willen dragen. Mede doordat de werkvloer steeds meer aan het verplaatsen is naar het huis, zijn mensen sneller geneigd om comfortabele kleding te verkiezen boven de kledingstukken met een meer ‘professionele’ uitstraling. Mode experts geven zelfs aan dat de populariteit van tracksuits zou kunnen leiden tot een verschuiving van meer formele naar informele kleding, waarbij de nadruk ligt op een uitstraling die meer flexibiliteit biedt tussen de grenzen van leven en werken. Mede doordat tracksuits steeds hipper worden en een luxere uitstraling krijgen, hebben tracksuits een hoge kans om deze fashion statement verder te bestendigen.

Voor mannen met een actieve lifestyle die de ultieme tracksuit willen creëren om te dragen bij vele soorten gelegenheden, mag naast een slim-fit tracksuit pants, een AB lifestyle hoodie zeker niet ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *