Vergelijk prijs

Waarom vergelijk ik een prijs altijd nog online?

Wanneer je iets gaat kopen, word je al snel verleid door de mooie reclames en boodschappen online. We vergeten dan soms bijna dat je ook nog andere soortgelijke producten hebt waar je uit kunt kiezen. Vergelijk prijs daarom altijd online met andere producten. Waarom? Omdat reclame gemaakt is om jou het gevoel te geven dat er geen beter product is dan dit product. En dat is niet altijd het geval.

Wat je zoekt online

Als jij bijvoorbeeld vaak online  zoekt naar staafmixers dan krijg je steeds meer reclame over staafmixers te zien. Je kunt dan het gevoel krijgen dat er niets beters is in de wereld dan die ene staafmixer die jij steeds onder je neus krijgt. Soms is echter het tegendeel waar. Daarom moet je altijd vergelijkbare producten bekijken, alsmede het product dat jij overweegt. Lees beoordelingen, bekijk veel voorkomende klachten en vergelijk natuurlijk ook altijd de prijs. Alleen zo kom je er achter of je de beste keuze maakt voor jou. En zelfs dan is het soms nog een risico.

Vergelijk prijs

Geen tijd?

Wie geen zin of geen tijd heeft om dit hele onderzoek naar de betrouwbaarheid van producten zelf uit te voeren, kan naar een speciale website gaan om producten te vergelijken. Vroeger hadden we bijvoorbeeld de consumentenbond. Dit bedrijf test producten en laat je weten welke als beste uit de test komt. Tegenwoordig zijn er dankzij het internet echter tientallen van dat soort bedrijven. 

Hoe weet je welke je moet hebben?

Het is goed om niet zomaar elke website te vertrouwen als het gaat om het vergelijken van producten. Sommige websites geven de illusie dat ze onafhankelijk zijn maar zijn dat eigenlijk niet. Ze worden bijvoorbeeld gesponsord door een bedrijf. Een kenmerk hiervan is als de site maar één of enkele merken behandelt terwijl jij weet dat er tientallen zijn. De vraag is waarom ze zoveel concurrenten achterwege laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *