Waarom zou je kiezen voor meubels van mangohout?

Mangohout is een relatief onbekend houtsoort die eigenlijk veel meer aandacht verdient dan dat het krijgt! Hoewel het gebruik van mangohout al duizenden jaren oud is in Azië voor onder meer  bevloering, muziekinstrumenten en meubels, is dit soort hout vrij onbekend in de Westerse samenleving. In dit artikel geven we je enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor meubels die gemaakt zijn van mangohout.

Mangohout is duurzaam

Als jij graag bewust om wilt gaan met het maken van duurzame keuzes, dan zijn mangohouten meubels iets voor jou. De teelt van deze fruitboom is namelijk zeer duurzaam! Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de bomen gestaag groeien tot volwassenheid na ongeveer 15 jaar. Wanneer ze dit punt naderen, beginnen ze geleidelijk minder fruit te produceren, of stoppen ze daar helemaal mee. Deze bomen worden dan tot hout gekapt en vervangen voor nieuwe mangobomen. Dit verzekert een duurzame cyclus van plantage en oogst van de mangoboom die uiteindelijk voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Mangohout is betaalbaar

Omdat mangobomen erg duurzaam zijn, is mangohout goedkoper van veel van zijn hardhouten alternatieven. De minimale verwerking die benodigd is om mangohout te kunnen bewerken voor bijvoorbeeld meubels helpt tevens om de productiekosten laag te houden, wat zorgt voor aantrekkelijke prijzen voor de consument!

Mangohout vereist minimale onderhoud

Daarnaast vereist mangohout minimale onderhoudsbenodigdheden, hoewel het tijdens droge weersomstandigheden vatbaar is voor uitdroging. Tevens kunnen warmtebronnen zoals overtollig licht van de zon, leiden tot het ontstaan van scheuren. Om uitdroging en scheuren te voorkomen, is het aan te raden om mangohout regelmatig te bevochtigen door middel van meubelpoets. Voor meer informatie, zoek eens op mangohout onderhoud om verzekerd te zijn van een lange levensduur van je mangohouten meubels.

Als jij overtuigd bent van meubels gemaakt van mangohout, bekijk dan Mangohoutonline.nl voor een uitgebreide collectie aan mangohouten kasten en tafels die jouw woning zullen doen schitteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *