Wat voor ladder is voor jou het beste?

Ladder

Er zijn echt heel erg veel verschillende soorten ladders op de markt. En elke ladder heeft weer een andere functie en andere eigenschappen dan een andere ladder. Daarnaast zijn er ook veel verschillende ladder accessoires te krijgen, zoals bijvoorbeeld ladderklemmen of een bakje waar al je materialen in zijn op te bergen. De meeste ladders worden gemaakt van aluminium, omdat dit een licht materiaal is. Hierdoor is het wat makkelijker te hanteren en is het zo goed als onderhoudsvrij.

Zijn enkele ladders iets voor jou?

De enkele ladder is misschien wel de meest bekende ladder die er is. Deze ladder wordt tegen een gevel of een muur aangezet. Dit moet in een hoek van ongeveer 75 graden, zodat deze stabiel blijft staan. Enkele ladders zijn vooral bedoeld om op een hoger niveau te komen, maar zijn niet geschikt om langer dan een uur achter elkaar te gebruiken. Als je vaak klussen doet die maar heel weinig tijd kosten, dan is dit een prima ladder om in huis te hebben staan.

Ladder

Wat zijn tweedelige ladders?

Een tweedelige ladder is, zoals de naam al aangeeft, een ladder met twee delen. Een tweedelige ladder bestaat uit twee ladderdelen en is te gebruiken als opsteek- of reformladder. Bij een opsteekladder is een deel van de ladder naar boven uit te schuiven. Dit is handig als je vaak klusjes doet die zich op verschillende hoogtes bevinden. Bij een reformstand kan de ladder gebruikt worden zonder tegen iets anders aan te leunen. De ladder kan dus zonder hulp staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *