Zo creëer je ruimte in je huis

Nu we met ons allen veel meer thuis zitten dan normaal, kunnen de muren wel eens op je afkomen. Vooral als je niet zo groot woont en je het met een kleine woonkamer moet doen, kan dat soms wat benauwend voelen. Gelukkig is het vrij makkelijk om met de ruimte te kunnen spelen en het op die manier optisch groter te laten lijken. Met de volgende tips krijg je dat voor elkaar.

Gebruik glas

Door veel gebruik te maken van glas, creëer je doorgangen waardoor de ruimte groter lijkt en er meer licht binnen komt. Kies bijvoorbeeld voor glazen deuren of voor een glazen afscheidingswand naar de keuken of de gang toe. De kamer lijkt dan al veel ruimtelijker. Naast dat je woning er ruimtelijker van wordt, oogt het ook gelijk een stuk moderner. Heb je interesse in het aanbrengen van accenten van glas in je woning? Glassby heeft wat je zoekt

Meubels met dubbele functie

Als je beperkt bent in de ruimte die er voorhanden is, zul je creatief om moeten gaan met de ruimte die je wel hebt. Een van die dingen die je kan doen is kiezen voor meubels met een dubbele functie. Denk hierbij aan een bedbank of een bed met opberglades eronder. Wat je in studentenkamers veel ziet, is een hoogslaper met daaronder een bureau of kast. Op die manier gebruik je de meubels op verschillende manieren, wat je flink wat ruimte kan besparen. 

Maak gebruik van spiegels

Door een grote spiegel in je huis op te hangen, lijkt de ruimte al gelijk groter te worden. In de eerste plaats omdat het lijkt alsof je dubbel zoveel ruimte hebt, in de tweede plaats omdat er meer daglicht binnen komt. Hang de spiegel daarom op een strategische plek, bijvoorbeeld door hem naast of tegenover een raam te hangen. Je zult zien dat het veel doet voor je gevoel van ruimtelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *